Paleo, simpel gemaakt

Het Paleo dieet is een bekend dieet. Het is erg populair onder mensen die op korte termijn gewicht willen verliezen. Het Paleo dieet staat ook wel bekend als het oerdieet en dat is logisch: het dieet gaat namelijk uit van de etenswijze waarop er duizenden jaren geleden gegeten werd. Eten zoals de holbewoners, zou je kunnen zeggen.

Dit artikel is bedoeld om simpel uit te leggen wat het Paeo dieet precies inhoudt. Informatie over de achtergrond van het dieet, waar je recepten kan vinden, hoe je dit kunt gebruiken om af te vallen en voordelen van het dieet.

 

Wat is het Paleo dieet precies?

Het Paleo dieet staat voor paleolithicum, een periode tijdens het Stenen Tijdperk. In die tijd zouden de mensen, volgens diverse onderzoeken en naar de mening van voedingsdeskundigen en archeologen, het gezondst hebben geleefd.

Wat zij aten vingen of vonden zij zelf. Denk aan jagen op dieren, zoals runderen, varkens, pluimvee en vis en aan noten, zaden, kruiden en bepaalde groenten en fruit. In het paleolithicum was men de hele dag bezig met het vinden van voedsel. Eten was belangrijk. Het was nodig om te overleven en het was een dagtaak.

Mannen gingen op jacht, vrouwen zochten dichterbij naar bessen, groenten en fruit. Aan het einde van de dag was er dan weer een maaltijd.

 

Gezonde ingrediënten

Waarom was het Paleolithicum zo gezond? Dat kwam omdat de voeding natuurlijke en gezonde ingrediënten bevatte, zoals vitamines, mineralen, ijzers, eiwitten en gezonde vetten. Het maakte mensen sterker en dat was in die tijd hard nodig.

Obesitas of overgewicht kwamen in die tijd nauwelijks voor. Althans, er zijn nooit overblijfselen van hele dikke mensen terug gevonden. Gezien de levensstijl was het ook vrijwel onmogelijk om dik te worden. Er moest altijd gewerkt, gerend of gejaagd worden en er werd alleen maar gezond gegeten.

PaleoPaleo nu

Vandaag de dag grijpt men terug naar deze tijd om gezonder eten te promoten. Er wordt veel gezegd en geschreven over Paleo. Er zijn boeken vol recepten verkrijgbaar, websites opgericht, fora en ga zo maar door. Mensen die Paleo willen volgen kunnen dat heel makkelijk en dat is dan ook waar het grootste voordeel ligt.

Paleo recepten kun je zo van het internet plukken. Er zijn er duizenden te vinden. De meeste bestaan uit vlees, vis of gevogelte, aangevuld met veel noten en zaden en veel groenten en fruit. Mensen kunnen dit makkelijk zelf thuis klaarmaken, zonder dat ze direct ingewikkeld hoeven te gaan doen.

Wil je Paleo wel een kans geven? Dan kun je gewoon een gerecht proberen. Bevalt het niet, dan laat je de levensstijl weer los en ga je verder waar je gebleven was.

 

Voordelen van Paleo

Het Paleo dieet wordt natuurlijk gevolgd omdat het veel voordelen heeft. De meeste voordelen op een rijtje:

  • Het Paleo dieet is heel simpel te volgen. Je kunt er direct aan beginnen, zodra je je hebt ingelezen.
  • Paleo recepten vind je makkelijk en snel online. Je hoeft er niet moeilijk voor te gaan zoeken.
  • Paleo bevat veel eiwitten, wat helpt om spieren aan te maken en sneller vet te verbranden.
  • Paleo zorgt voor een vol en verzadigd gevoel, waardoor je niet makkelijk snackt en aan kan komen.

 

Paleo als manier om af te vallen

Hoewel Paleo in den beginne is bedoeld als gezonde voedingsstijl, is het tegenwoordig meer een dieet. Men denkt af te kunnen vallen door Paleo te gaan eten. Dat kan inderdaad. Je gaat dikmakers namelijk uit de weg en eet heel gezond en verantwoord. Houd dit een tijdje vol en je zal merken dat de kilo’s er af vliegen en je makkelijk af kan vallen.

Category: Diëten
Comments are disabled